Міжнародний Саміт компанії Сева по вакцинації птиці 2016

14-16 березня 2016 року компанія Сева провела свій щорічний Саміт по вакцинації птиці в м. Барселона, Іспанія, в якому взяли участь понад 400 учасників з усього світу.

Ключові теми, обговорені під час Саміту, були направлені на висвітлення наукового підтвердження того, що вакцинація в інкубаторі за допомогою спеціально розроблених новітніх вакцин може змінити уявлення про вакцинацію, як "захист від захворювань" - до "попередження захворювань", цим самим мінімізуючи поширення та подальшу циркуляцію польових вірусів в середовищі. 

Протягом понад вісімдесят років антибіотики захищають здоров'я як людей, так і тварин. Питання подальшого захисту, за рахунок більш цілеспрямованого використання антибіотиків стало одним з найбільш актуальних питань для урядів, органів охорони здоров'я, ветеринарних лікарів та виробників всього світу. "Вільне від антибіотиків" виробництво м'яса птиці веде за собою багато труднощів та переваг для соціального забезпечення. Оскільки на сьогоднішній день споживачі потребують більш здорову їжу, чи може це бути досягнено одночасно з повноцінним захистом птиці від усіх можливих захворювань під час її вирощування? 

Птахівники світу наразі зіштовхуються з багатьма проблемами у коригуванні своїх виробничих систем. Одним з найбільш важливих та необхідних змін є досягнення більш ефективного управління станом здоров'я, як кожної птиці окремо, так і всього стада в цілому. З моменту появи перших високовірулентних респіраторних захворювань птиці в кінці 1950-х років, світова індустрія веде постійну боротьбу, щоб захистити стада від захворювань через забезпечення біобезпеки та впровадження спеціальних програм вакцинації. Вакцинація вважалась ефективною, якщо з її допомогою вдалося запобігти або зменшити клінічні симптоми в уражених стадах. Проте, широке використання спеціально розроблених новітніх вакцин, таких як Трансмун™, Вектормун HVT NDV™ та Вектормун AI™, які застосовуються для імунізації курячих ембріонів в інкубаторі, забезпечують значно більше, ніж просто захист від захворювань, за рахунок зменшення випадків появи захворювань і, отже, ймовірності того, що птиця захворіє.

Д-р Сільвіан Комте сказав: "Дослідження в галузі сільського господарства здійснені науковцями спільно з виробниками м'яса птиці показали, що послідовне, правильне застосування нових вакцинних технологій дозволяє виробникам контролювати і зменшити тягар захворювань, як для нинішніх, так і майбутніх стад. Якісна вакцинація знижує ризик клінічних або субклінічних проявів захворювання і, отже, ймовірність того, що птицю необхідно буде лікувати за допомогою антибіотиків ".

Вклад компанії Сева у відповідальне використання антибіотиків проявляється в програмах, які націлені на захист, а також зменшення поширення захворювань. Д-р Сільвіан Комте продовжує: «Цей новаторський підхід покликаний забезпечити той факт, що птахофабрики є більш здоровими і менш схильними до бактеріальних інфекцій, виконуючи спільні потреби споживачів і виробників м'яса птиці. Сева буде продовжувати робити свій внесок у поліпшення стану здоров'я птиці і допомагатиме галузі птахівництва протистояти новим викликам вільного від антибіотиком виробництва".

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Відео із Саміту можна переглянути тут

Вверх