Оновлений Цестал Плюс вже в наявності

З питань придбання звертайтесь, будь ласка, до наших офіційних дистриб'юторів

  • оновлена формула та форма випуску (таблетки з розділюваною смужкою для зручності дозування, добровільно споживаються більшістю собак)
  • широкий спектр дії: Echinococcus spp., Taenia spp., Dipylidium caninum (незрілі стадії та імаго), Toxocara canis, Toxascaris leonina (незрілі стадії та імаго), Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala, Trichuris vulpis.
  • безпечний для цуценят, вагітних та лактуючих тварин.

Опис
Овальні таблетки коричневатого кольору з розділювальною смужкою посередині.

Склад
1 таблетка препарату містить діючі речовини:
празиквантел           –   50 мг,
пірантелу ембонат – 144 мг,
фенбендазол          – 200 мг.
Допоміжні речовини: цетил пальмітат, моногідрат лактози, крохмаль, попередньо желатинований, натрій крохмаль гліколят, стеарат магнію, сухі дріжджі, ароматизатор печінки, стеарат магнію.

Фармакологічнівластивості
Цестал плюс – антигельмінтний препарат широкого спектру дії, до складу якого входять діючі речовини: празиквантел, пірантелу ембонат та фенбендазол, ефективний проти стьожкових та круглих гельмінтів.
Празиквантел  - похідний піразинізохінолону, швидко всмоктується через зовнішню оболонку стьожкових гельмінтів, внаслідок чого настає її пошкодження та скорочення. Наслідком порушення проникаючої властивості мембран є параліч паразитів. Празиквантел швидко всмоктується у травному каналі. Найвища його концентрація у плазмі крові спостерігається через 1-2 години після введення, він швидко метаболізується і виводиться у вигляді метаболітів з сечею.
Пірантелу ембонат - похідний тетрагідропіримідину, діє як холінергічний антагоніст, викликаючи спастичний параліч круглих гельмінтів шляхом деполяризуючої нервово-м'язової блокади.  Максимальна концентрація пірантелу ембонат в плазмі крові спостерігається через 2-4 години. Виводиться пірантел ембонат з організму з фекаліями і сечею протягом 24 годин.
Фенбендазол належить до групи бензімідазолів; розчинний в мурашиній кислоті. Механізм дії фенбендазолу полягає в порушенні транспортування глюкози, розладі мікротубулярної функції і зниженні активності синтезу фумаратредуктази в організмі гельмінтів; така дія викликає параліч і призводить до загибелі гельмінтів. Гальмування синтезу фумаратредуктази призводить до зменшення рівня глікогенів у організмі паразитів. Фенбендазол гальмує полімеризацію тубуліну в мікротубуліні, в результаті чого порушується внутріклітинне транспортування поживних і обмінних речовин (аденозинтрифосфорної кислоти і глюкози).

Застосування
Дегельмінтизація собак при ураженні нематодами та цестодами:

  • стьожкові гельмінти:  Echinococcusspp., Taeniaspp., Dipylidiumcaninum (незрілі стадії та імаго);
  • аскариди: Toxocaracanis, Toxascarisleonina (незрілі стадії та імаго);
  • анкілостоми:  Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala;
  •  волосоголовці: Trichuris vulpis.

Дозування
Перорально у дозі 1 таблетка на 10 кг маси тіла (еквівалентно празиквантел 5 мг/кг, пірантел ембонату 14,4 мг/кг, фенбендазол 20 мг/кг).

Цуценята і малі породи собак:

2-5 кг м.т.

1/2 таблетки

5-10 кг м.т.

1 таблетка

Собаки середніх порід:

10-20 кг м.т.

2 таблетки

20-30 кг м.т.

3 таблетки

Собаки великих порід:

30-40 кг м.т.

4 таблетки

40-50 кг м.т.

5 таблеток

Таблетки згодовують тваринам перорально або з кормом (з шматочком їжі). Попередньої голодної дієти дотримувати не потрібно.
Для профілактики препарат необхідно застосовувати кожні 3 місяці одноразово.
Для лікування препарат призначають одноразово. У випадку сильної інвазії лікування слід повторити через 14 днів.
Завдяки ліпідному покриттю та доданому аромату жувальні таблетки добровільно споживаються більшістю собак.

Протипоказання
Препарати, що містять пірантел, слід вводити з великою обережністю тваринам з кахексією. Не застосовувати тваринам із підвищеною чутливістю до компонентів препарату, ослабленим і хворим тваринам. Не застосовувати цуценятам віком менше 4 тижнів.

Зберігання
Зберігати у сухому темному місці за температури від 15 до 25 °С.
Зберігати у недоступному для дітей та тварин місці, окремо від харчових продуктів і кормів.
Термін придатності - 2 роки.

Виробник готового продукту
ЛАВЕТ Фармацевтикалс ЛТД, 1161 Будапешт, Отто, 14,Угорщина.

Вверх